Cover of De reis van de Beagle
Titel: De reis van de Beagle
Datum: 27 jan 2014
Gepubliceerd: jun 2004
Gewijzigd: 30 mrt 2014
Sorteerauteur: Darwin, Charles
Talen: nld
Uitgever: eBoekhuis B.V.
Opmerkingen:

'Evolutie door natuurlijke selectie, het centrale idee in het levenswerk van Charles Darwin, is een theorie – een theorie over de vraag waarom het leven op aarde zo complex en divers is en zich zo goed weet aan te passen. Had Darwin gelijk? Ja. De bewijzen voor de evolutie zijn overweldigend!' David Quammen is in zijn gezaghebbende artikel, dat in deze editie van De reis van de Beagle is opgenomen, stellig. In 2009 is het tweehonderd jaar geleden dat Charles Darwin werd geboren. Ter gelegenheid hiervan verschijnt zijn beroemde boek in samenwerking met National Geographic in een bijzondere uitgave.
Charles Darwins theorieën over evolutie en natuurlijke selectie zijn baanbrekend geweest en hoewel er in de loop van de tijd veel discussie over is geweest, is er geen twijfel dat hij verantwoordelijk is voor enkele van de meest opmerkelijke en grensverleggende wetenschappelijke inzichten in de geschiedenis. Vijf jaar lang reisde hij als wetenschapper op het schip de H.M.S. Beagle naar exotische plaatsen, zoals Chili, Argentinië en de Galapagos Eilanden. Darwin schreef de details van deze expeditie – zijn gedachten over de mensen op het schip en natuurlijk zijn opmerkingen over de flora en fauna – in zijn dagboek, gepubliceerd als De reis van de Beagle. In dit fascinerende reisverslag vinden we zijn oorspronkelijke interpretaties van het Galapagos ecosysteem en de natuurlijke selectieprocedures.
Deze prachtige editie van zijn memoires is uitgebreid met een inleiding door bestsellerauteur David Quammen en maakt deel uit van het cross-platform evenement dat National Geographic in het voorjaar van 2009 ter ere van zijn verjaardag organiseert.

David Quammen is een van de beroemdste
natuurwetenschappers van onze tijd en publiceert regelmatig in National Geographic Magazine.